Dzisiejszy świat jest skażony na wszelkie, możliwe sposoby. Oddychamy brudnym powietrzem, pijemy brudną wodę, jemy zanieczyszczone pestycydami i antybiotykami jedzenie. Wychodzi na to, że przez stale narażamy się na zniszczenie swojego organizmu. Wielbiciele zdrowej żywności przekonują jednakże, że wcale nie musi tak być. Zdrowa żywność jest nam w stanie zaoferować znacznie lepsze wrażenia smakowe, a dodatkowo nie będzie tak obciążała naszego organizmu.
Jesteśmy tym, co jemy. Co do tego nie ma najmniejszych uwagi. Przez nieustająco budujemy komórki swojego organizmu z tego, co mu dostarczamy. Dlatego również jedząc skażone jedzenie nic zaskakującego, że czujemy się źle i w zdecydowanej większości przypadków chorujemy (zobacz dla zdrowia – Chleb bezglutenowy). Bardzo wiele złego przypisuje się glutenowi w mojej diecie. Nie jest to składnik naturalny, bo wywodzi się ze sztucznie zmodyfikowanej pszenicy, a tym samym bardzo nam szkodzi. Żywność bezglutenowa, którą tak promują wielbiciele zdrowego stylu życia okazuje się być realnie efektywnym sposobem na to, ażeby nasze zdrowie było lepsze. Bez glutenu obserwujemy dosłownie zmiany w naszym wyglądzie. Ekologiczna żywność bezglutenowa stwarza, że organizm przestaje być obciążony tym, co jest dla niego nienaturalne (zobacz też – Amarantus). Tym samym również obserwujemy pozytywne zmiany na naszej skórze, na naszych włosach i paznokciach. Nabierają blasku, mniej wypadają, wyglądają na realnie sporo zdrowsze i odporniejsze. Wszystko wychodzi więc na to, że rzeczywiście opłaca się zdrowo odżywiać, bo w tym jest klucz do długowieczności. Ci, którzy to rozumieją, żyją całkiem dobrze i dłużej.
Zobacz: Ostropest.